måndag 13 februari 2012

Att nå tiotusen...

Första veckan i februari 2012 visade bloggens räkneverk 10 000. På bara nio månader har våra artiklar visats så många gånger. Vi kan se att det vi skriver om arkeologi i norra Småland når ut till en intresserad läsekrets - det är väldigt roligt! När vi startade var det nog ingen som trodde att bloggen skulle visa sig vara en så här bra informationskanal. Men nu finns det svart på vitt!

Förstås har det hjälpt till att 2011 varit ett verkligt händelserikt år. Utgrävningar som järnåldersgårdarna vid Ölmstad och Jönköpings slott har synts i media och besöken var talrika. Nyheten om den okända gustavianska parken på Rosenlund blev en fråga som berörde många. Så vi har haft draghjälp; inte tu tal om den saken.

Sen finns det förstås saker som kan bli bättre. Det vore till exempel väldigt roligt att få en uppfattning om hur många av våra läsare som återkommer och håller regelbunden koll på arkeologibloggen. Just nu är detta omöjligt, men kanske i en uppdaterad version av programmet...? En avgjord brist var att kommentarsfunktionen inte gick att använda under de första månaderna. Lite av själva poängen med en blogg är ju att få feedback; att kunna diskutera med läsarna och få synpunkter kring de ämnen som tas upp. Nu är emellertid det problemet löst och vi ser fram emot kommentarer på bloggen!

Och först som sist - ett stort tack från oss som skrivit till er som besökt arkeologibloggen; vår läsekrets! Vi hoppas att vi kommer att kunna leva upp till förväntningarna även i fortsättningen; att leverera spännande nyheter om smålandsk arkeologi!

1 kommentar:

  1. Hittade denna underbart lärorika och spännande sida för ett halvår sen och kollar flera gånger i veckan efter nya artiklar. Jag tycker ni gör ett fantastiskt jobb när ni delger oss vår stads historia. //Stefan

    SvaraRadera